Son dakika: FETÖ/PDY’ye 19 ilde eş zamanlı operasyon: 29 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında Ankara merkezli 19 ilde 41 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. FETÖ silahlı terör örgütünün Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alarak içerisinde yuvalanma, eleman kazanma, emniyet personelini örgütün kendi içerisinde oluşturduğu sisteme göre kodlama ve kazanılan elemanların örgütsel bağlılık durumlarını takip etmeyle görevli 6'sı çeşitli kamu kurum veya kuruluşlarında aktif olarak çalışan kamu personeli olan 36 'Emniyet Mahrem Sorumlusu' olduğu tespit edildi.

29 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Öte yandan HTS analiz çalışmaları ile içerik çözümleme çalışmaları sonucunda 5 şüphelinin başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden FETÖ/PDY silahlı terör örgütün gizli haberleşme aracı Bylock kullandıkları tespit edildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda 29 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.



Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."