Pratik lezzetler
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün çocuklarınızın beslenmelerine renk katacak alternatif tarifler var. Yapımı hem çok pratik, hem de son derece lezzetli olan bu kahvaltılıkları mutlaka deneyin. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
SUSAMLI MİLFÖY
MALZEMELER
YAPILIŞI: Milföy hamurlarını tezgahın üzerine uzunlamasına seriyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde hamurların ortasına ilave ediyoruz. Üçgen kapatıyoruz. Bir tabağın içerisine kavrulmuş susamı ilave ediyoruz. İki yemek kaşığı pekmezi bir çay bardağı suyun içine ilave edip karıştırıyoruz. Pekmezli suyu da tabağa boşaltıp milföy simitleri ilk pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susamın içerisine buluyoruz. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
TAVADA KABAK BÖREĞİ
MALZEMELER
KIZARTMAK İÇİN;
YAPILIŞI: Kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Derin bir kasede yumurtalarımızı çırparak üzerine patates, rende kaşar peyniri, maydanoz, mısır unu, sıvı yağ, karabiber, tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavamıza 1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekliyoruz. Harcımızı 1 cm. kalınlığında tavamıza yayıyoruz. Kenar kısımlarını spatulayla düzeltiyoruz. Orta ateşte kapak yardımıyla ters yüz yaparak pişiriyoruz. Fazla yağı varsa süzdürüp servis tabağına alarak dilimleyip servis yapıyoruz.
SUCUKLU PATATESLİ TOST
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kaşar peynirini rendeliyoruz. Patatesleri soyup rendeliyoruz. Patatesleri rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı çırpıyoruz, tuzu, pul biberi, sucuğu peyniri ve patatesleri ilave edip iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıda harcı yayıyoruz, ısınmış tost makinesine yerleştiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."